Božićno silo braće Miloš spektakularno i peti put

I ove godine braća Miloš su se potrudili da i ove godine u Grude dovedu ponajbolje guslare i gangaše iz regije, a kinodvorana je bila pretijesna za sve koji su željeli nazočiti ovom kulturnom događaju. Ovo silo je kroz protekle godine pokazalo da je sama organizacija, scena i način na koji se odigrava ovo silo na jednom visokom nivou.

Provjereni dvojac koji je i prošlih godina vodio ovu večer, Ante Boban „Bujica“ i Frano Mikulić Jukić su i ove godine oduševili sve prisutne. Sama večer je započela nastupom Branka Medaka, pjevača i komičara iz Metkovića, koji je izveo skeč u kojem je glumio Nevena iz kultne serije „Nad lipom 35“. Na samom početku večeri, domaćin Jure Miloš je odguslio pozdravnu pjesmu u kojoj je pozdravio sve nazočne i preko gusala pripovjedio zbog čega smo došli na peto po redu „Božićno silo“. Nakon domaćina, fra Stanko Pavlović je udijelio blagoslov na sve prisutne, a s par prigodnih riječi se obratio i ministar državne imovine Vlade RH, Goran Marić koji je ujedno i otvorio ovo silo, ali i zapjevao gangu. Nakon toga su uslijedili nastupi guslara i gangaša po principu; jedan guslar pa jedna gangaška skupina.

Tako su i ove godine nastupili guslari: Željko Šimić iz Gruda, Veljko Bokić iz Ljubinja, Ante i Vlado Tolo iz Posušja, Đuka Vukan i Miloš Marjanović iz Bijeljine te gangaške skupine iz Tihaljine, Posušja, Gruda, Širokog Brijega i jedna mlada skupina djevojaka iz UHAKUD-a. Na samom kraju večeri prisutne je pozdravio Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude koji je izrazio čestitke braći Miloš na kvalitetnoj organizaciji „Božićnog sila“, te je tom prigodom pozdravio ministra vlade RH, Gorana Marića inače rođenog Gruđanina. Jure Miloš se na kraju zahvalio svima onima koji su mu pomogli u organizaciji ovog događaja te je kazao kako mu je srce veliko što su ljudi pokazali velik interes za ovakvim događajem, što mu svakako daje poticaj za sljedeće, šesto po redu „Božićno silo“ u Grudama.

Izvor www.grude.com