Suradnja

Za potrebe ove stranice i bilježenja svega oko gange pozivam vas na suradnju.

U zadnjih nekoliko godina sve češće čujem da studenti izabiru gangu kao temu diplomskog i magistarskog rada. Što mi je jako drago. Primjetio sam također da se sve više piše o gangi, bilo u obliku znanstvenih radova, novinskih članaka, putopisa i slično. 

Ako ste autor nekog teksta o gangi pozivam vas da me kontaktirate kako bi vaš rad objavio na ganga.hr. Također, treba li vam nekakva pomoć u vezi gange ili ako ste uočili neku grešku na ovim stranicama slobodno mi se javite.

Ističem također mogućnost obavijesti i najave događanja u vezi gange i folklornih manifestacija. Ako ste organizator ili znate za neki događaj javite mi kako bi stavio obavijest na ove stranice. Idealno bi bilo poslati najavnu sliku ili sliku plakata, te napisati kratki popratni tekst.

I ZA KRAJ NAJVAŽNIJE !
Znate li za neku aktivnu gangašku skupinu koju vrijedi snimiti zamoljavam da mi se javite kako bi organizirao terensko snimanje pjevanja i u konačnici objavio na ovim stranicama. Što je jako važno, jer ćemo jedino tako sačuvati melodiju pivanja pojedinih područja kao ostavštinu budućim generacijama.
Jedini uvjet za snimanje je da stvarno znaju gangati i da pivaju gange iz svoga kraja.

 

KONTAKT