Večer gange, ojkavice, rere i bećarca na Kamenmostu

  • Objavljeno u Najave

Povodom blagdana sv. Luke koji se slavi kao zaštitnik župe i općine Podbablje, u nedjelju 18. listopada KUD Podbablje organizira se četvrta po redu "Večer gange, ojkavice, rere i bećarca".

Kako doznajemo od tajnika KUD Podbablje Borisa Kukulja ove godine nastupit će više od 100 folkloraša iz devetnaest društava koji dolaze iz raznih krajeva Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Nakon svečane svete mise u 17 sati kulturno-umjetnički program počinje u 18:30 sati ispred zgrade općine Podbablje.

Nastupit će društva: KUD Dikovača - Zmijavci, KUD Novae - Runovići, KUD Brotnjo - Čitluk, KUD Kandija - Bugojno, HKUD Fra Petar Bakula - Posušje, KŠD Rakitno iz Rakitnog, KUD Andrija Matijaš Pauk iz Marine, KUD Kamešnica iz Otoka, KUD Pleter iz Dugopolja, KUD Sv. Kata iz Gruda, KUD Lišani iz Lišana, Dream team Babe, KUD Herceg Stjepan iz Ljubuškog, KUU Slivanjke iz Slivna, KUD Katuni iz Katuna, KUD Dicmo iz Dicma, KUD Naši korijeni iz Kljaka (općina Ružić), KUD Vinjani iz Vinjana te domaćini iz KUD Podbablja.

Izvor www.podbablje-portal.com