Braća Miloš okupila regionalne etno glazbene zvijezde

Grude su u nedjelju navečer bile središte etno glazbe u regiji. Guslari Željko Žimić, Kosta Pakalović, Miljan Rađenović, Jerko Bakula, Zdravko Knežević, Živko Šimić, Goran Vuković i Predrag Bajić na guslama, te gangaške ekipe Jure Begića, Stipe Jelića, žena iz Crnča i Gruđani, kao domaćini, bili su prava poslastica pred kraj godine na još jednom, četvrtom po redu “Božićnom silu” u Grudama koje na najvišoj razini posljednjih godina organiziraju braća Miloš.

Stalni napredak

Kinodvorana Grude bila je pretijesna za sve one koji su željeli uživati u pravom etno glazbenom spektaklu. – Zadovoljan sam brojem ljudi koji su nazočili “Božićnom silu”. Večer je u svakom pogledu prošla u najboljem redu. Sitnica koje treba popraviti uvijek ima, ali uvijek kažem kako je svrha života svakog čovjeka da uči i napreduje, pa tako i mi želimo da ova večer napreduje. Želimo i ubuduće ovakvu publiku koja će doći na osnovi kvalitetne organizacije i kvalitetnih izvođača, govori nam jedan od najmlađih, ali i najboljih etno glazbenika na ovim prostorima Jure Miloš nakon još jednog svog, ali i uspjeha svoje obitelji, prijatelja i Organizacijskog odbora koji je stao iza projekta “Božićno silo” u Grudama.

Miloš je zahvalio kompletnom grudskom i hercegovačkom puku koji je došao na manifestaciju, te rukovodstvu općine Grude, kao i grudskom gospodarstvu koji su prepoznali ovaj vrijedan, sadržajan i kulturno bogat projekt. A jedan od onih koji su bili posebno zadovoljni bio je i Goran Marić, saborski zastupnik u RH i HDZ-ov ekonomski strateg. Unatoč svoj strci koja se događa u Hrvatskoj oko formiranja Vlade, prema statistici najpopularniji zastupnik u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, iskoristio je priliku da barem u jednoj večeri zapjeva pjesmu s kojom je i pošao u veliki svijet – gangu i druži se sa svojim sunarodnjacima. Marić je i otvorio ovu svečanu večer. A publika koju su činili različiti slojevi društva hvalila je program koji su besprijekorno vodili Frano Mikulić Jukić i Ante Boban Bujica. Etno glazbenici koji su došli iz drugih, dosta udaljenih krajeva tvrde da su Gruđani po ovom događaju i u regiji postali prepoznatljivi, a to će se u budućnosti još više moći vidjeti.

 Izvor Večernji list

 

foto Tomislav Matković